Prepelita...cateva retete proprii

Prepelita...cateva retete proprii

TERINA DE PREPELITE

Se fierb in bere 10-20 prepelite grase de septembrie ,impreuna cu 2 cepe ,2 teline medii,condimente(sare,piper verde,amestec Provence,salvie,busuioc,maghiran si un vf. de cutit de nucsoara) pina cade carnea de pe oase.
Ochioscopic se apreciaza cantitatea de carne ramasa si se adauga unt (de buna calitate ) 1/4 din cantitate,amestecindu-se usor .In timp ce se amesteca (totul la cald) se adauga cognac (metaxa,hennessy,courvoisier...nu romanisme) 150-250ml .Tot amestecul obtinut se imbraca in forme si gelatina si se orneaza cu frunze de patrunjel.
Se serveste rece pe felii de paine prajita minjite cu un pic de unt.
Sa aveti pofta.

 

PREPELITE CU OREZ SI CIUPERCI
 
10-15 PREPELITE de septembrie se dau in clocot in bere impreuna cu sare ,piper verde,rosu,boia ,busuioc,maghiran,ienibahar ,sos Tabasco verde.
Orezul se pune la prajit pe aragaz in unt pina cind se aureste apoi se ia de pe aragaz si se baga la cuptor adaugindu-se apa necesara .Se adauga inainte de a se baga la cuptor sos de soia si sos Tabasco rosu plus ierburi Provence.
Ciupercile se prajesc in unt adaugindu-se si citeva feliute de ceapa totul stropindu-se cu sos de soia si stingindu-se cu putin cognac.
Dupsa ce prepelitle au dat un clocot se scot si se pun in tigaie pe aragaz la prajit pe foc rapid in unt adaugindu-se peste ele frunze de patrunjel si stingindu-se tot timpul cu cognac in asa fel incit sa se obtina un sos .Dupa ce s-au perpelit pe toate partile putin si sosul a fost obtinut se iau de pe foc si se aranjeaza peste orez impreuna cu ciupercile si se lasa pina cind totul este gata stropindu-se din cind in cind cu sosul obtinut de lsa ciuperci si de la prepelite .Inainte cu 1 minut de a se scoate de la cuptor se mai stropesc cu putin cognac ,sos de soia si  sos tabasco rosu ...si gata.
 
PREPELITE PRAJITE CU GARNITURA DE MERE SI CUBULETE DE ANANAS

Se iau 10 prepelite grase "coca" de septembrie bine curatate si cu pielea cit mai intacta .O tigaie se lasa la incins pe foc punindu-se unt din belsug. Prepe;itele se taie jumatati si se pun in untul topit la prajit insa cu capac spre a se inabusi mai mult .Se adauga sare ,piper,sos de soia,tabasco rosu ,cimbru,maghiran si busuioc.Dupa ce au inceput sa lase bine sos si s-au patruns cit de cit se da capacul la o parte se mai lasa citeva minute si se iau de pe foc.Prepelitele se scot iar sosul obtinut se trece prin tifon si se pune iar pe foc insa la un foc mic.In sos se pun citeva sferuri de mar VERDE si se lasa sa scada insa avind grija ca merele sa nu se inmoaie prea tare.Dupa circa 10-15 minute merele incep a fi stropite cu un vin demisec amestecind in sos tot timpul .Dupa 1-2 minute de la agaugarea vinului se opreste focul si merele se scot din sos.Sosul ramas se pune intr-o sosiera .
Prepelitele se pun din nou in tigaie si se mai prajesc inca odata insa la foc rapid pina capata o usoara crusta moment in care se stropesc cu foarte putin cognac si se iau de pe foc .
Se servesc impreuna cu 2-3sferturi de mar si peste tot se stropeste cu sos ,iar la marginea farfuriei se pun 3-4 cubulete de ananas crud din conserva peste care se picura putin sos tabasco rosu.
 

Scrise de : WACHTELTHAL

 

Comentarii

Momentan nu exista comentarii. Fii primul care comenteaza!

Adauga comentariu

Nume: *

Email: *

Mesaj: *

Cit face 7 + 2?

Sponsori

ARROW ARROW1 Articole vanatoare VINURILENICORESTI PARCHET

Vremea

Ora