Autor |
Mesaj |
otyss_68
Moderator
Status: Neconectat Membru din: Joi Dec 06, 2007 10:44 pm Mesaje: 5369 Localitate: vn
|
 Slanina-metode de preparare
As dori sa impartasim metodele de preparare (pas cu pas) a slaninei fie de mistret ,fie de porc .Deasemeni,nu ar fi rau sa spunem si cum/unde o pastram.
|
Lun Mar 11, 2013 10:35 pm |
|
 |
ventura
Moderator
Status: Neconectat Membru din: Dum Mai 18, 2008 4:54 pm Mesaje: 6927 Localitate: Focsani
|
 Re: Slanina-metode de preparare
Ce-ţi pasă? N-ai voie... 
_________________ Blaser R93 8x57 IS Heym 222/16 Suzuky Samurai
|
Lun Mar 11, 2013 10:47 pm |
|
 |
otyss_68
Moderator
Status: Neconectat Membru din: Joi Dec 06, 2007 10:44 pm Mesaje: 5369 Localitate: vn
|
 Re: Slanina-metode de preparare
Macar pe net..............daca in farfurie nu se poate 
|
Lun Mar 11, 2013 10:52 pm |
|
 |
kristo
Membru activ
Status: Neconectat Membru din: Sâm Mar 26, 2011 12:34 am Mesaje: 259 Localitate: montreal-simleu
|
 Re: Slanina-metode de preparare
Saramura la uscat un pic si pe urma la fum ., si bine inteles in pod la grinda
|
Mar Mar 12, 2013 2:58 am |
|
 |
Scorpion
Membru de onoare
Status: Neconectat Membru din: Mar Apr 15, 2008 10:30 am Mesaje: 10066 Localitate: Piatra Neamt
|
 Re: Slanina-metode de preparare
Am mancat la cineva fiarta in moare de varza si apoi afumata.
_________________ "Iubeste si ocroteste cu toata fiinta ta natura." In memoriam Mosul
|
Mar Mar 12, 2013 8:16 am |
|
 |
ventura
Moderator
Status: Neconectat Membru din: Dum Mai 18, 2008 4:54 pm Mesaje: 6927 Localitate: Focsani
|
 Re: Slanina-metode de preparare
Şi eu am mai făcut aşa. Am amstecat zeama de varză cu vin, piper boabe, cimbru, dafin şi am fiert până s-a inmuiat soricul .
_________________ Blaser R93 8x57 IS Heym 222/16 Suzuky Samurai
|
Mar Mar 12, 2013 8:34 am |
|
 |
Scorpion
Membru de onoare
Status: Neconectat Membru din: Mar Apr 15, 2008 10:30 am Mesaje: 10066 Localitate: Piatra Neamt
|
 Re: Slanina-metode de preparare
La oala de presiune sau normal?
_________________ "Iubeste si ocroteste cu toata fiinta ta natura." In memoriam Mosul
|
Mar Mar 12, 2013 8:59 am |
|
 |
AAlin
Membru important
Status: Neconectat Membru din: Lun Sep 22, 2008 11:02 am Mesaje: 376 Localitate: Moreni
|
 Re: Slanina-metode de preparare
Eu procedez astfel: Se face o saramura, concentratia de sare se determina punand un ou crud in ea, cand acesta pluteste, concentratia de sare este buna. Se toaca usturoi, cantitatea acestuia se apreciaza in functie de cat de mult vrei sa aiba gust de usturoi.Eu pun cat de mult (pt. ca imi place gustul  ). Dupa trei saptamani de tinut la rece se scoate la zvantat, fumul si boiaua sunt obtionale. Dupa aceste operatii, eu o pastrez in congelator.
|
Mar Mar 12, 2013 9:25 am |
|
 |
marko
Membru important
Status: Neconectat Membru din: Mar Noi 03, 2009 12:27 pm Mesaje: 907 Localitate: Vilcanesti-Prahova
|
 Re: Slanina-metode de preparare
Fierb sunca(de preferat falcile) in zeama de varza in care pun boabe de piper si foi de dafin.Cand este fiarta,o scot si o las cateva minute sa se scurga,apoi ii dau cu boia (dulce sau iute) si cu un strat de mujdei de usturoi...
|
Mar Mar 12, 2013 9:50 am |
|
 |
ventura
Moderator
Status: Neconectat Membru din: Dum Mai 18, 2008 4:54 pm Mesaje: 6927 Localitate: Focsani
|
 Re: Slanina-metode de preparare
Normal. Eu o fierb afara in ceaun, ca merge mai repede. Poti afuma ulterior sau nu... Daca nu afumi, o lasi 1 zi la scurs si apoi in congelator cu ea...
_________________ Blaser R93 8x57 IS Heym 222/16 Suzuky Samurai
|
Mar Mar 12, 2013 12:53 pm |
|
 |
montaniardu
Membru nou
Status: Neconectat Membru din: Dum Feb 14, 2010 9:58 am Mesaje: 56
|
 Re: Slanina-metode de preparare
Slanina de pe spate si burta se taie bucati de circa 1-2 m patrati in functie de porc. Se presara din belsug cu sare grunjoasa inclusiv pe lateral, se asaza una peste alta pe o masa la rece sa mai iasa din apa si sa isi traga sare cata are nevoie. Dupa 6 zile se elimina surplusu de sare si se pune la fum. Fum rece de stejar sau fag. eu folosesc rumegus pus intr-o galeata peste cativa carbuni. Dupa cateva zile spre o saptamana de fum(in functie si de temperatura de afara) e gata. Eu o pastraz in camara si peste vara atarnata, nu are probleme doar ca se intareste soricul.
|
Mar Mar 12, 2013 1:25 pm |
|
 |
Ciprian
Membru de onoare
Status: Neconectat Membru din: Vin Oct 30, 2009 3:10 pm Mesaje: 1139 Localitate: Rm.Valcea
|
 Re: Slanina-metode de preparare
@montaniardu
Ce vanezi tu de scoti sunci de 1-2 m patrati?
|
Mar Mar 12, 2013 2:50 pm |
|
 |
marko
Membru important
Status: Neconectat Membru din: Mar Noi 03, 2009 12:27 pm Mesaje: 907 Localitate: Vilcanesti-Prahova
|
 Re: Slanina-metode de preparare
Ciprian,banuiesc ca se refera la porcul domestic...altfel daca ar fi sunca de mistret,doar presarata cu sare si afumata,ne-ar trebui placa dentara.  Cat priveste dimensiunea bucatii,poate sa mai taie din ea si sa o faca de 20 cm/10 cm.
|
Mar Mar 12, 2013 2:58 pm |
|
 |
kristo
Membru activ
Status: Neconectat Membru din: Sâm Mar 26, 2011 12:34 am Mesaje: 259 Localitate: montreal-simleu
|
 Re: Slanina-metode de preparare
Aici la ce slanina te referi si care bucati caci pare interesant ? multumesc
|
Mar Mar 12, 2013 3:07 pm |
|
 |
ventura
Moderator
Status: Neconectat Membru din: Dum Mai 18, 2008 4:54 pm Mesaje: 6927 Localitate: Focsani
|
 Re: Slanina-metode de preparare
Cele foarte subtiri( pe care le rulez suluri de marimea unui parizer, apoi le leg). Dupa fierbere si racire isi pastreaza forma de rulada. Ori cele foarte groase, pe care de multe ori le scot cu tot cu coasta, iar afumatul traditional nu le patrunde....
_________________ Blaser R93 8x57 IS Heym 222/16 Suzuky Samurai
|
Mar Mar 12, 2013 3:10 pm |
|
|