Vizualizare mesaje fără răspuns | Vizualizare subiecte active Acum este Vin Noi 22, 2019 9:59 pm



Răspunde la subiect  [ 41 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3
Slanina-metode de preparare 
Autor Mesaj
Avatar utilizator
Membru de onoare
Membru de onoare

Status: Neconectat
Membru din: Joi Ian 15, 2009 8:03 pm
Mesaje: 2799
Mesaj Re: Slanina-metode de preparare
Dupa slatina,inainte de fum.


Mie Mar 13, 2013 8:49 pm
Profil Trimiteţi mesaj privat
Avatar utilizator
Membru de onoare
Membru de onoare

Status: Neconectat
Membru din: Mar Apr 15, 2008 10:30 am
Mesaje: 10066
Localitate: Piatra Neamt
Mesaj Re: Slanina-metode de preparare
Tot aud chestia cum fum rece. Eu stau la apartament, nu pot sa ma apuc sa dau foc in balcon la colectia de almanahe si sa tin slana acolo. Voi cum faceti?

_________________
"Iubeste si ocroteste cu toata fiinta ta natura."
In memoriam Mosul


Mie Mar 13, 2013 8:51 pm
Profil Trimiteţi mesaj privat YIM
Avatar utilizator
Membru de onoare
Membru de onoare

Status: Neconectat
Membru din: Joi Ian 15, 2009 8:03 pm
Mesaje: 2799
Mesaj Re: Slanina-metode de preparare
La mine este simplu.Afum in podul casei batrinesti.Fumul intra pe horn si,pina ajunge sa se imprastie in pod este rece deja.Printre tigle sufla si un curent de aer care usuca foarte frumos carnea,.Daca vrei ,miine pun poze sa vezi cum arata un jambon afumat ;)


Mie Mar 13, 2013 8:58 pm
Profil Trimiteţi mesaj privat
Avatar utilizator
Membru de onoare
Membru de onoare

Status: Neconectat
Membru din: Mar Apr 15, 2008 10:30 am
Mesaje: 10066
Localitate: Piatra Neamt
Mesaj Re: Slanina-metode de preparare
Poze, ai? Nu te gandesti si la cei care stau prost cu inima :stramb3:
Deci scoti o caramida-doua din cosul de fum, ca sa iasa fumul in pod.

_________________
"Iubeste si ocroteste cu toata fiinta ta natura."
In memoriam Mosul


Joi Mar 14, 2013 9:50 am
Profil Trimiteţi mesaj privat YIM
Membru nou
Membru nou

Status: Neconectat
Membru din: Vin Mar 04, 2011 10:23 am
Mesaje: 99
Mesaj Re: Slanina-metode de preparare
Pt a fragezi slanina de mistret trebuie sa ii dai un clocot cu condimente cat mai naturale: 2l vin rosu, piper boabe,macinat dupa gust, foi de dafin,cimbru,usturoi, daca e posibil fara sare in apa respectiva pt ca intareste, iar daca o vrei caramizie ii bagi in apa la fiert, functie de cata slanina boia de ardei dulce in general o punga si ia prinde culoare faina, dupa o lasi sa se scurga si raceasca vreo ora intr-o camera racoroasa agatata la grinda, dupa racire o tii un sfert de ora la slatina sau apa cu sare concentrata, se lasa, iar la scurs putin si dupa se pune la afumatoare dar sa ii dati temperatura.


Joi Mar 14, 2013 10:26 am
Profil Trimiteţi mesaj privat
Membru nou
Membru nou

Status: Neconectat
Membru din: Vin Mar 04, 2011 10:23 am
Mesaje: 99
Mesaj Re: Slanina-metode de preparare
Scuze ca am unele greseli in textul de mai sus.


Joi Mar 14, 2013 11:23 am
Profil Trimiteţi mesaj privat
Avatar utilizator
Membru de onoare
Membru de onoare

Status: Neconectat
Membru din: Mar Apr 15, 2008 10:30 am
Mesaje: 10066
Localitate: Piatra Neamt
Mesaj Re: Slanina-metode de preparare
Hanter, ca tot esti mai de prin zona, ia sa exemplifici chestia asta ;D

_________________
"Iubeste si ocroteste cu toata fiinta ta natura."
In memoriam Mosul


Joi Mar 14, 2013 11:43 am
Profil Trimiteţi mesaj privat YIM
Membru nou
Membru nou

Status: Neconectat
Membru din: Vin Mar 04, 2011 10:23 am
Mesaje: 99
Mesaj Re: Slanina-metode de preparare
Nui rau, numai ca momentan stau cam prost cu marfa, cu udeala stau foarte bine la butoi de salcam de aia galbena si de 47 grade de pruna. :gimnastica:


Vin Mar 15, 2013 10:13 am
Profil Trimiteţi mesaj privat
Membru nou
Membru nou

Status: Neconectat
Membru din: Mie Ian 19, 2011 1:49 pm
Mesaje: 53
Mesaj Re: Slanina-metode de preparare
Eu procedez în felul următor:
- tai slănina în bucăţi astfel încât să intre perfect într-o cutie de plastic(cele pentru telemea);
- prepar un mujdei concentrat de usturoi şi încep să aşez prima bucată de slănină( cu şoricul în jos), acopăr cu mujdei şi pun următoarea bucată, etc;
- prepar o saramură tradiţională, încercată cu oul şi acopăr slănina cu ea şi o las la beci aproximativ 2 -3 săptâmăni după care o scot, clătesc cu zeamă de varză, o dau cu boia şi o pun căteva zile la fum.
Păstrarea o fac în afumătoare iarna sau în congelator în rest.


Lun Mai 27, 2013 10:30 am
Profil Trimiteţi mesaj privat
Avatar utilizator
Membru de onoare
Membru de onoare

Status: Neconectat
Membru din: Mar Apr 15, 2008 10:30 am
Mesaje: 10066
Localitate: Piatra Neamt
Mesaj Re: Slanina-metode de preparare
Personal, am patit-o cu mujdeiul si a iesit usor amaruie :ciocan:

_________________
"Iubeste si ocroteste cu toata fiinta ta natura."
In memoriam Mosul


Lun Mai 27, 2013 10:38 am
Profil Trimiteţi mesaj privat YIM
Membru nou
Membru nou

Status: Neconectat
Membru din: Mie Ian 19, 2011 1:49 pm
Mesaje: 53
Mesaj Re: Slanina-metode de preparare
Dacă laşi mujdeiul neacoperit cu saramură se întâmplă aşa, eu fac reţeta asta de căţva ani şi nu am păţit să se amărască.
Bogdane, te aştept la Făgaraş să vezi dacă greşesc.


Lun Mai 27, 2013 10:50 am
Profil Trimiteţi mesaj privat
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Răspunde la subiect   [ 41 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 8 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  

>

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.


Webdesign
Webdesign
Translation/Traducere: phpBB România