Vizualizare mesaje fără răspuns | Vizualizare subiecte active Acum este Lun Noi 18, 2019 2:39 am



Răspunde la subiect  [ 11 mesaje ] 
mistret la cuptor, rapid fara bait? 
Autor Mesaj
Avatar utilizator
Membru de onoare
Membru de onoare

Status: Neconectat
Membru din: Sâm Iul 06, 2013 6:19 pm
Mesaje: 1252
Localitate: Salicea - Cluj
Mesaj mistret la cuptor, rapid fara bait?
Hai fratilor o idee ca sunt in pana de ele,
azi e ziua mea si am decis sa-mi tratez jumatea cu altceva decat chestile obisnuite, asa ca am dezghetat ceva mistret (godac): 2 bucati de pulpa, ceva coaste si o bucata de ceafa cu os
am un vas roman de lut care sta deja in apa de o ora si asteapta... dar chiar nu am nici o inspiratie si tare vreau sa-l fac in seara asta

_________________
Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington
Beretta ES 100 12/76/76
Mercedes G Wolf 300GD


Vin Ian 17, 2014 7:20 pm
Profil Trimiteţi mesaj privat
Membru de onoare
Membru de onoare

Status: Neconectat
Membru din: Lun Aug 30, 2010 2:18 am
Mesaje: 1239
Localitate: dupa vanat...oriunde!
Mesaj Re: mistret la cuptor, rapid fara bait?
Fa-l maine pe indelete si fara graba dupa ce a stat la bait peste noapte, ca e pacat de el sa-l strici....


Vin Ian 17, 2014 7:26 pm
Profil Trimiteţi mesaj privat
Avatar utilizator
Moderator
Moderator

Status: Neconectat
Membru din: Joi Dec 06, 2007 10:44 pm
Mesaje: 5369
Localitate: vn
Mesaj Re: mistret la cuptor, rapid fara bait?
Ingrediente:
- o bucată de carne de mistreţ
- slănină
- sare, piper, boia, dafin, usturoi
- castraveţi muraţi
- două pahare vin alb
- coniac

Mod de preparare:
Carnea se pune într-un vas cu apă şi se dă la cuptor, la cel mai mic foc, cam trei ore. Apoi se adaugă peste conţinut sare, piper, boia, dafin şi castraveţii muraţi şi vinul. Se stropeşte carnea cu coniac şi se mai dă la cuptor preţ de încă două ore.

_________________
for ever 12 x 76...........
"Daca viata iti intoarce spatele,nu fi timid ,pune-i mana pe cur"
Niciodata nu te certa cu un idiot. Te aduce la nivelul lui si te bate cu experienta!!!!
Wrangler Laredo,Mazda CX 7,Vw Golf v................


Vin Ian 17, 2014 7:26 pm
Profil Trimiteţi mesaj privat YIM
Avatar utilizator
Membru de onoare
Membru de onoare

Status: Neconectat
Membru din: Sâm Iul 06, 2013 6:19 pm
Mesaje: 1252
Localitate: Salicea - Cluj
Mesaj Re: mistret la cuptor, rapid fara bait?
reteta nu e rea de loc dar termin la 1 noaptea, cred ca nevasta-mea o sa doarma :D

_________________
Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington
Beretta ES 100 12/76/76
Mercedes G Wolf 300GD


Vin Ian 17, 2014 7:40 pm
Profil Trimiteţi mesaj privat
Avatar utilizator
Moderator
Moderator

Status: Neconectat
Membru din: Joi Dec 06, 2007 10:44 pm
Mesaje: 5369
Localitate: vn
Mesaj Re: mistret la cuptor, rapid fara bait?
bogus scrie:
reteta nu e rea de loc dar termin la 1 noaptea, cred ca nevasta-mea o sa doarma :D


Pai partea cu trezitul este frumoasa .................... ;)

_________________
for ever 12 x 76...........
"Daca viata iti intoarce spatele,nu fi timid ,pune-i mana pe cur"
Niciodata nu te certa cu un idiot. Te aduce la nivelul lui si te bate cu experienta!!!!
Wrangler Laredo,Mazda CX 7,Vw Golf v................


Vin Ian 17, 2014 7:42 pm
Profil Trimiteţi mesaj privat YIM
Avatar utilizator
Membru de onoare
Membru de onoare

Status: Neconectat
Membru din: Sâm Iul 06, 2013 6:19 pm
Mesaje: 1252
Localitate: Salicea - Cluj
Mesaj Re: mistret la cuptor, rapid fara bait?
nu stiu zau daca mai ramane coniac pt ultima parte daca tot voi sta 3 ore sa pazesc friptura

_________________
Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington
Beretta ES 100 12/76/76
Mercedes G Wolf 300GD


Vin Ian 17, 2014 7:55 pm
Profil Trimiteţi mesaj privat
Avatar utilizator
Membru activ
Membru activ

Status: Neconectat
Membru din: Joi Noi 27, 2008 5:59 pm
Mesaje: 195
Localitate: Sibiu
Mesaj Re: mistret la cuptor, rapid fara bait?
In primul rand La multi ani!
2-3kg mistret,6 cepe ca pumnul,300 gr bacon taiat felii mari,sare,piper,dafin.
Se unge tava cu unsoare,se pune ceapa solzi mari si cu baconul in tava si peste se pune carnea taiata in 2 sau 3 buc(pregatita in prealabil cu condimente,fara sare,o pun cam dupa 3 ore cand intra furculita in carne).
In tava se introduce apa sa acopere ceapa+o cana cu vin alb de calitate(nu folosesc de casa)
Se acopera tava cu folie de aluminiu care se inteapa finut in cateva locuri.
Cuptorul trebuie sa mearga 4 ore minim la 110 grade(nu uita de sare dupa 3 ore).
Dupa 2 ore se stropeste carnea din cand in cand cu sosul din tava.
Se probeaza daca este facuta carnea si cu 20 min inainte de a fi gata se ia folia de pe tava(eu in acel moment adaug peste carne 3 catei usturoi zdrobit+50 gr apa).
Mistretul se face la foc mic,asa ca pana cand e gata mancarea,ti nevasta treaza. :sarut:
Reteta complecta.


Vin Ian 17, 2014 8:20 pm
Profil Trimiteţi mesaj privat
Membru de onoare
Membru de onoare

Status: Neconectat
Membru din: Dum Sep 04, 2011 4:22 pm
Mesaje: 1304
Mesaj Re: mistret la cuptor, rapid fara bait?
Imi pare rau ca nu am intrat mai devreme dar abia acum a inchis la carciuma!!! :icon_bere:
La multi ani inca o data si sa fii sanatos si tu si toti cei dragi tie!!!
Cri vad ca e cel mai aproape de adevar , cu toate ca acum cred ca deja mananci din cane, asa ca iata si sfatul meu:
Carnea trebuie sa fie bucati cat mai mari( eu pulpa o pun intreaga), ce-i drept se patrunde mai greu dar isi pastreaza savoarea!
O pui in tava inalta , torni un l sau 2 de vin bun (preferabil de casa si musai alb) cateva boabe de piper , un varf de lingurita de cimbru 3-4 foi de dafin si un strop de sare(o pui la inceput sa patrunda in carne , nu sarea intareste carnea ci bulionul sau sosul de rosii) ,o acoperi cu folie de aluminiu si o dai la cuptorpana cade de pe os!
Secret profesional: cand consideri ca e gata desfa folia si toarna un pahar de coniac peste carne si mai las-o maxim 20 de minute!!!(coniac nu cavadoro,unirea sau alexandrion, daca n-ai dai cu un strop de mujdei de usturoi!!!) :icon_bere: :icon_bere: :icon_bere:


Vin Ian 17, 2014 10:58 pm
Profil Trimiteţi mesaj privat
Avatar utilizator
Moderator
Moderator

Status: Neconectat
Membru din: Mie Sep 12, 2007 1:45 pm
Mesaje: 6120
Localitate: Constanta
Mesaj Re: mistret la cuptor, rapid fara bait?
Cate bordeie atatea obiceie .... si toate zic ca-s bune.

Ca e vorba "fara bait" eu fac de cele mai multe ori asa:
- bucata mare, cat mai mare, sa se inchida usa cuptorului cu genunchiul cum rade de mine un amic.
- cand sosesc din teren o curat cat de cat, dau un praf de sare si o mana de condimente ... sincer, habar n-am ce-i in ele ca-i un amestec primit de la mama facut din buruieni din curtea ei
- sta de seara pana dimineata la temperatura exteriorului
- dimineata o scurg, bag la congelator pana-i vine randul
- cand e s-o fac ori am timp s-o scot din vreme si s-o las la dezghetat, ori nu da' mare diferenta nu-i nici daca o pun inghetata la cuptor
- o pun intr-o oala de lut rosu cu capac, apa pana sus, niste ceapa pe langa
- in ultimii ani mistretii au fost suficient de grasi pe la noi cat sa nu le mai trebuiasca adaosuri gen bacon
- in cuptor la foc mic si uit de ea
- dupa vreo 4 ore dau un ochi sa vad de-i mai trebe cumva zeama
- adaug o sticla de suc de rosii si-o mai las pana dispare senzatia de cauciuc la incercatul cu cutitul adica 6-8 ore la total sau chiar mai mult

Cateva particularitati:
- sare pun de la bun inceput
- nu mi s-a parut niciodata ca sucul de rosii ar intari carnea
- nu folosesc vin mai niciodata iar otet neam pentru ca nu-mi place deloc gustul usor acrisor "de otet" pe care-l lasa
- in schimb, de cate ori pot, folosesc o zeama de la muraturi cu fermentatie lactica gen gogonele, varza, castraveti in saramura .... asta chiar fragezeste carnea mai iute
- daca e sa folosesc coniac atunci il injectez in carne cu seringa si ac gros
- usturoi nu pun in oala ci fac mujdei alaturi
- oala de lut rosu "pierde" apa foarte-foarte incet, e aproape imposibil sa arzi carnea chiar daca o pun seara in cuptor si ma mai uit dimineata - "prea mult facuta" nu cred ca exista la pulpa de mistret


Daca e urgenta mare aplic o metoda invatata tot de la mama - o ora, o ora jumate la oala sub presiune echivaleaza cu 4-5 ore la cuptor, chiar daca o pun congelata in oala . O scot din oala si-o mai trec prin cuptor inca jumate de ora, poate o ora si gata.

Se mananca la fel de bine calda sau rece, taiata in felii lungi de vreo 2 degete grosime.

_________________
R-93 243W/300Weath/9,3*62/375H&H, Sako 30-378 Wheaterby, AL-48 12 GA, Benelli SBE II 12 GA s.a. multe de la Cugir...


Dum Aug 03, 2014 10:02 am
Profil Trimiteţi mesaj privat
Avatar utilizator
Moderator
Moderator

Status: Neconectat
Membru din: Dum Mai 18, 2008 4:54 pm
Mesaje: 6926
Localitate: Focsani
Mesaj Re: mistret la cuptor, rapid fara bait?
Am pus si vin alb la gatitul mistretului si rosu..., am pus si bere alba sau neagra, am pus ce am avut...
Am pus si stafide (mai ales cand puneam berea neagra).
Niciodata nu a fost vreo problema.
DAR intoatedauna am pus in tava bucati mari (de obicei spata de fata) frecate cu sare grunjoasa si mult piper negru macinat mare...
Incing in oala pe care o folosesc de obicei la cuptor niste ulei si sigilez putin carnea pe toate partile.
"Invelesc" in cateva crengute de cimbru bucata de carne si o asez in oala pe ceapa si morcovi taiate mai mare.
Acopar bine cu ce lichid am pe acasa, pun capac si la cuptor pana este gata (in functie de cat de frageda este carnea).
Cand este gata, scot carnea pe un tocator, scot legumele din oala si le blendez, adaug putin unt (poate si putin mustar) si le servesc sub forma de sos pt. friptura.
Folosesc o oala de ceramica Emile Henry (http://www.pentrugatit.ro/oala-30-cm-7-l-emile-henry-2 ) pe care am cumparat-o acum ceva ani si care mi-a parut scumpa la vremea aceea..., dar acum nu regret nicio secunda. Gateste efectiv singura...
Gatesc in ea sarmale, fripturi, tochituri, musaca, ghiveci de legume, legume pt. garnituri sau sosuri si toate cu minim de efort.

Cred ca ar trebui sa vorbim pe undeva si despre ustensilele si oalele pe care le folosim la gatit.

_________________
Blaser R93 8x57 IS
Heym 222/16
Suzuky Samurai


Lun Aug 04, 2014 7:52 am
Profil Trimiteţi mesaj privat
Avatar utilizator
Membru nou
Membru nou

Status: Neconectat
Membru din: Mie Mai 29, 2013 2:32 pm
Mesaje: 50
Localitate: Cluj Napoca
Mesaj Re: mistret la cuptor, rapid fara bait?
http://www.pentrugatit.ro/oala-30-cm-7-l-emile-henry-2
scumpa intradevar.
Sper sa aleg si eu o reteta de aici sa pregatesc ceva de craciun.ms
PS:multi ani bogdane.care a fost data magica?

_________________
Beretta A-300 Cal.12-1977
Gamo Whisper IGT Cal.5.5
Savage Axis Stainless Cal.308W


Mie Dec 03, 2014 10:38 am
Profil Trimiteţi mesaj privat YIM
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Răspunde la subiect   [ 11 mesaje ] 

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 10 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  

>

cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.


Webdesign
Webdesign
Translation/Traducere: phpBB România