Autor |
Mesaj |
bogus
Membru de onoare
Status: Neconectat Membru din: Sâm Iul 06, 2013 6:19 pm Mesaje: 1252 Localitate: Salicea - Cluj
|
 Re: Pesta Africana
Acum eu te intreb, ai manca un carnat cu pesta(ciuma) porcina? Nu se manifesta la oameni dar poate suferii si mutatii, vezi cazul gripei aviare.
_________________ Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington Beretta ES 100 12/76/76 Mercedes G Wolf 300GD
|
Lun Iul 02, 2018 9:21 am |
|
 |
ventura
Moderator
Status: Neconectat Membru din: Dum Mai 18, 2008 4:54 pm Mesaje: 6929 Localitate: Focsani
|
Explicatia lor este urmatoarea: Prin comercializarea carcaselor se raspandeste virusul. In gospodaria lui, omul nu poate consuma TOATA carcasa, astfel parti din ea (oase, piele, grasime, sange) ajunge la gunoi sau la alte animale (caini, pisici) care pot imprastia virusul. Dar faptul ca au oprit vanatoarea, este o aberatie. Pot intelege sa nu se faca vanatoare in zona de focar, dar asta trebuie cumulata si cu alte masuri. Interzicerea totala a accesului in acea zona, pentru toate categoriile de oameni (agricultori, lucratori forestiei, turisti, culegatori etc). Altfel este fara efect masura. Iar in zona tampon (care imprejmuieste zona focar) trebuie intensificata vanatoarea la TOATE speciile. Nimic nu intra si nimic nu iese din zona de focar.
_________________ Blaser R93 8x57 IS Heym 222/16 Suzuky Samurai
|
Lun Iul 02, 2018 1:50 pm |
|
 |
laurul
Membru de onoare
Status: Neconectat Membru din: Lun Aug 30, 2010 2:18 am Mesaje: 1240 Localitate: dupa vanat...oriunde!
|
@ventura Nu inventam noi roata acum. Polonia , Lituania si altele se lupta de luni bune cu PPA. Chiar asa greu o fi sa trimitem 5-10 medici cititi acolo pentru a vedea ce au facut oamenii aia?! Si sa invete din experienta lor?
|
Lun Iul 02, 2018 6:32 pm |
|
 |
ventura
Moderator
Status: Neconectat Membru din: Dum Mai 18, 2008 4:54 pm Mesaje: 6929 Localitate: Focsani
|
N-ai cu cine discuta la ANSVSA.
_________________ Blaser R93 8x57 IS Heym 222/16 Suzuky Samurai
|
Mar Iul 03, 2018 12:40 pm |
|
 |
sergiuj
Membru de onoare
Status: Neconectat Membru din: Lun Oct 01, 2007 1:21 pm Mesaje: 2264 Localitate: Timisoara/Resita
|
Prin tratare termica, virusul dispare? Daca da, ceaunul si gratarul sunt solutia. Ce e curios, ca nu prea vad prin massmedia stiri legate de aceasta pesta. Acum cativa ani, la tusitul gainilor, nu te mai puteai feri de stirile astea.
|
Joi Iul 12, 2018 11:28 pm |
|
 |
Keiler
Moderator
Status: Neconectat Membru din: Vin Sep 07, 2007 10:03 pm Mesaje: 5642 Localitate: Brasov
|
Da, Bogdane, dacă e făcut de mine dintr-un mistreț pușcat de mine. Tu bagi în gură milioane de bacterii în fiecare zi și inhalezi tot milioane de viruși. Și eu la fel. Și n-a dovedit nimeni că am avut gripa lui Donald Duck. Un virus pe care-l omorai trecând cu mașina printr-o baltă dubioasă.
_________________ http://www.facebook.com/ovidiu.cantor.7
|
Sâm Iul 14, 2018 9:57 pm |
|
|