Vizualizare mesaje fără răspuns | Vizualizare subiecte active Acum este Mar Mai 26, 2020 4:13 amRăspunde la subiect  [ 8 mesaje ] 
A.P.I.D.A.V - o soluţie la multiplele probleme legislative 
Autor Mesaj
Membru nou
Membru nou

Status: Neconectat
Membru din: Lun Apr 14, 2014 10:06 am
Mesaje: 31
Mesaj A.P.I.D.A.V - o soluţie la multiplele probleme legislative
Imagine

Buna ziua.

Va facem cunoscut despre înfiinţarea organizaţiei ASOCIATIA IMPORTATORILOR SI DISTRIBUITORILOR DE ARTICOLE DE VANATOARE – A.P.I.D.A.V care s-a constituit în luna decembrie 2013 la iniţiativa S.C. Arrow International S.R.L., S.C. Grand Power Investment S.R.L. şi S.C. MLD Guns S.R.L..
A.P.I.D.A.V. este o entitate apolitica, neguvernamentală, independentă, fară scop patrimonial. Scopul A.P.I.D.A.V. este de a sprijini producătorii, importatorii, armurierii, distribuitorii, colecţionarii, detinătorii şi consumatorii din domeniul producerii, importului şi comercializării echipamentelor destinate vânătorii şi autoapărării, realizarea şi menţinerea unui climat economic legislativ propice activităţilor asociaţilor, consultări cu organele administraţiei în domeniul iniţiativelor legislative.
Pentru realizarea scopurilor sale, A.P.I.D.A.V. va redacta şi inainta petiţii, întâmpinării, adrese către instituţiile guvernamentale. La acest moment, prioritare sunt schimbările legislative pentru Legea 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor, Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, precum şi pentru Ordonanţa nr.16/2013 pentru modificarea şi completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal şi reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare, referitoare la accizele pentru arme şi muniţii, introduse la 01.09.2013.
O prima actiune a A.P.I.D.A.V. a fost prezentă in Comisia de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională a Senatului României in luna octombrie 2013. In cadrul şedinţei au fost depuse două propuneri de modificare a Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor şi a Legii 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor.
Ca urmare a întâmpinării depuse, un grup de senatori format din doamna Doina-Anca Tudor şi domnii senatori Nasta Nicolae, Paul Ichim, Octavian Moţoc, Ion Popa, Ştefan-Liviu Tomoiagă au formulat şi înaintat Senatului o propunere legislativă de modificare a articolului 25 din Legea 333/2003. Propunerea a primit avizul favorabil al Consiliului legislativ în data de 01.04.2014 iar la acest moment este în lucru la Comisia pentru administraţie publică şi organizarea teritoriului, cu termen de soluţionare 24.06.2014.

Pentru a spori forţa asociaţiei printr-un număr cât mai mare de membri, pentru realizarea scopului nostru comun, va invităm să vă alăturaţi A.P.I.D.A.V..

Relaţii şi formular de adeziune sunaţi la 021.221.06.90.


Mar Mai 27, 2014 10:04 am
Profil Trimiteţi mesaj privat
Membru de onoare
Membru de onoare

Status: Neconectat
Membru din: Lun Aug 30, 2010 2:18 am
Mesaje: 1240
Localitate: dupa vanat...oriunde!
Mesaj Re: A.P.I.D.A.V - o soluţie la multiplele probleme legislati
Laudabila initiativa!
Care au fost concret cele doua propuneri de modificare de lege?


Mar Mai 27, 2014 10:47 am
Profil Trimiteţi mesaj privat
Membru nou
Membru nou

Status: Neconectat
Membru din: Lun Apr 14, 2014 10:06 am
Mesaje: 31
Mesaj Re: A.P.I.D.A.V - o soluţie la multiplele probleme legislati
laurul scrie:
Laudabila initiativa!
Care au fost concret cele doua propuneri de modificare de lege?


Buna ziua.

Desigur.
Prima modificare vizeaza art.25 din Legea 333/2003, in ceea ce priveste paza transporturilor produselor cu caracter special, care consta in arme si munitii letale, materiale explozibile, s.a. ce se efectueaza cu mijloace de transport anume destinate si se asigura cu efective de jandarmi, precum si a transporturilor de arme si munitii letale in cantitate de maximum 30 arme si 30.000 cartuse letale, a caror paza poate fi asigurata de personal propriu inarmat cu arme de foc, in conditiile legii. Acest articol de lege priveste mai mult armurierii autorizati.
Motivatii :
- patru vanatori care se indreapta spre terenul de vanatoare pot transporta un numar de aprox. 40 arme si munitia aferenta ( peste 5000 buc cartuse de vanatoare), in mod legal, fara a avea nevoie de insotire cu efective de jandarmi, fata de un singur cartus sau o singura arma transportata de un armurier autorizat unde este necesara insotirea transportului cu efective de jandarmi conform Legii nr.333/2003, art.25,pct.2.
- costurile insotirii cu jandarmi a transporturilor pot depasi valoarea marfii transportate si ca birocratia sporita generata de obtinerea aprobarilor aferente (cerere la Jandarmedie cu 24h inainte) pentru transporturile civile de pana in 30 arme si 30.000 cartuse este inutila si nu duce decat la blocarea procesului de aprovizionare zilnica a magazinelor de specialitate ( armurieri autorizati conf. Legii nr.295/2004) si la o crestere nejustificata a pretului produselor deja accizate prin o hotarare recenta a Guvernului Romaniei.
-a fost introdus transportul de arme (de vanatoare, tir sportiv, autoaparare, colectie) si munitiile acestora, pentru piata civila, in mod eronat pentru ca in acelasi regim sunt incadrate si "tehnica de lupta, stupefiante, substante toxice, materiale nucleare si alte substante radioactive ori alte materii sau substante periculoase." Este deci evident ca un transport cu cantitati mai mici de arme si munitii pentru piata civila, magazine de specialitate, asociatii de vanatoare, ocoale silvice etc. efectuat de un armurier autorizat conform Legii nr.295/2004 nu trebuie insotit cu efective de jandarmi la fel ca un transport de materiale nucleare sau alte substante radioactive.

Cealata initativa este legata de modificarea legii 295.

- Cele doua propuneri vizand modificarea Legii nr. 295/2004, una de limitare la doua arme neletale si cealalta de limitare a portului si folosirii, nu au o motivatie solida deoarece numarul de incidente, aprox. 97 cazuri comparat cu numarul de posesori de arme neletale, aprox. 90.000, este extrem de mic fata de orice statistica a Uniunii Europene. Mentionam ca legislatia UE este mult mai libera in acest domeniu, in unele tari ale Uniunii armele neletale cu gaze si armele cu aer comprimat (cu energiea proiectilului mai mica de 7,5 jouli) putand fi achizitionate si detinute fara autorizare si consideram ca nu trebuie limitat accesul la ele, fiind utile pentru autoaparare (pistoalele cu bila de cauciuc si pistoalele cu gaze) si pentru agrement (cele cu aer comprimat). Numarul de incidente din motivatie nu va scadea prin limitarea achizitiei la doua arme letale si nu va avea ca efect decat indepartarea legislatiei noastre fata de legislatia UE in domeniu.
- deasemeni, am propus modificarea art.112, pct.2 din HG nr.130/2005, care limiteaza detinerea de cartuse in magazinele de specialitate la un numar total maxim de 15.000 bucati, la 30.000 bucati. Consideram ca in momentul promulgarii legii nu s-a avut in vedere faptul ca intr-un magazin pot exista mai mult de 120 de tipodimensiuni cartuse cu alica, cu glont, cu gaze, cu bila de cauciuc, cartuse de tir sportiv, cartuse de asomare, cartuse cu zgomot etc si ca marirea cantitatii detinute nu poate afecta in nici un fel siguranta populatiei, dar poate afecta bunul mers al comertului din acest domeniu, afectand in mod negativ cele 140 magazine de specialitate autorizate ca armurieri.
- alta problema referitoare la Legea nr.295/2004 este procedura de verificare a posesorilor de arme in cazul achizitionarii unui numar mare de arme. Este de inteles o verificare minutioasa care se va face pentru autorizarea achizitiei primei arme, de vanatoare de exemplu, dar nu putem intelege de ce si pentru urmatoarele trebuie efectuate aceleasi proceduuri care nu ajuta la nimic, dimpotriva, ingreuneaza procesul de achizitie a unei noi arme cu pana la 60 de zile.

Pentru propuneri ce vin din partea dumneavoastra va rugam sa postati pe site-ul APIDAV - forum.

Va supun atentiei urmatorul aspect. O asociatie cu multi membrii activi are sorti de izbanda mult mai mare in fata modificarilor legislative. In APIDAV pot fi inscrisi membri persoane juridice dar si persoane fizice. Stim ca am primit din partea dumneavoastra, in timp, foarte multe sesizari pentru pozitia noastra fata de aceste modificari. Ce pot sa va spun este un singur lucru. Pana nu s-a constituit aceasta asociatie, nimeni nu ne-a bagat in seama.


Mar Mai 27, 2014 2:28 pm
Profil Trimiteţi mesaj privat
Membru activ
Membru activ

Status: Neconectat
Membru din: Vin Oct 08, 2010 9:54 am
Mesaje: 140
Mesaj Re: A.P.I.D.A.V - o soluţie la multiplele probleme legislati
Ideea este foarte buna. Ma bucur sa vad ca marii jucatori de pe piata se asociaza si isi promoveaza intresele, care sunt, in esenta, aceleasi cu cele ale detinatorilor de arme. Si eu cred ca normele pe care le-ati expus mai sus ar trebui modificate si mi se pare ca propunerile Dvs. sunt bine argumentate. Eventual, referitor la verificarile la care este supus cetateanul pentru a doua+ arma, s-ar mai putea argumenta in plus, ca alte verificari exhaustive nu sunt doar inutile, ci si costisitoare, si risipesc banii publici datorita orelor de munca pe care trebuie sa le presteze, fara folos, functionarii care fac verificarile.


Mar Mai 27, 2014 3:12 pm
Profil Trimiteţi mesaj privat
Membru nou
Membru nou

Status: Neconectat
Membru din: Lun Apr 14, 2014 10:06 am
Mesaje: 31
Mesaj Re: A.P.I.D.A.V - o soluţie la multiplele probleme legislati
Remo scrie:
Ideea este foarte buna. Ma bucur sa vad ca marii jucatori de pe piata se asociaza si isi promoveaza intresele, care sunt, in esenta, aceleasi cu cele ale detinatorilor de arme. Si eu cred ca normele pe care le-ati expus mai sus ar trebui modificate si mi se pare ca propunerile Dvs. sunt bine argumentate. Eventual, referitor la verificarile la care este supus cetateanul pentru a doua+ arma, s-ar mai putea argumenta in plus, ca alte verificari exhaustive nu sunt doar inutile, ci si costisitoare, si risipesc banii publici datorita orelor de munca pe care trebuie sa le presteze, fara folos, functionarii care fac verificarile.Buna ziua.

Sunt perfect de acord cu dumneavoastra.

Cu respect.


Mar Mai 27, 2014 3:56 pm
Profil Trimiteţi mesaj privat
Avatar utilizator
Moderator
Moderator

Status: Neconectat
Membru din: Mie Sep 12, 2007 1:45 pm
Mesaje: 6123
Localitate: Constanta
Mesaj Re: A.P.I.D.A.V - o soluţie la multiplele probleme legislati
BRAVO!!!!

Dupa "Conventie" si "USL" si alte asemenea chiar aveam nevoie de o gura de aer proaspat si aceasta initiativa este de-a dreptul OZON.
Eu cred ca nu peste multa vreme veti deveni un partener de discutie cel putin la fel de ascultat ca ANCA, ANDA.

_________________
R-93 243W/300Weath/9,3*62/375H&H, Sako 30-378 Wheaterby, AL-48 12 GA, Benelli SBE II 12 GA s.a. multe de la Cugir...


Mar Mai 27, 2014 4:33 pm
Profil Trimiteţi mesaj privat
Membru de onoare
Membru de onoare

Status: Neconectat
Membru din: Lun Aug 30, 2010 2:18 am
Mesaje: 1240
Localitate: dupa vanat...oriunde!
Mesaj Re: A.P.I.D.A.V - o soluţie la multiplele probleme legislati
Va multumesc pentru raspuns si va felicit pentru initiativa !

Inclin sa dau dreptate antevorbitorului meu, colegul@violiv in ceea ce priveste gradul dvs de "auzire" si cred ca eforturile dvs coroborate cu cele ale ANCA si ANDA vor avea rezultate mai rapid palpabile prin unirea celor trei in cadrul unei federatii.


Mar Mai 27, 2014 5:51 pm
Profil Trimiteţi mesaj privat
Membru nou
Membru nou

Status: Neconectat
Membru din: Lun Apr 14, 2014 10:06 am
Mesaje: 31
Mesaj Re: A.P.I.D.A.V - o soluţie la multiplele probleme legislati
laurul scrie:
Va multumesc pentru raspuns si va felicit pentru initiativa !

Inclin sa dau dreptate antevorbitorului meu, colegul@violiv in ceea ce priveste gradul dvs de "auzire" si cred ca eforturile dvs coroborate cu cele ale ANCA si ANDA vor avea rezultate mai rapid palpabile prin unirea celor trei in cadrul unei federatii.:) Buna ziua.

Gradul de ascultare al A.P.I.D.A.V o sa cresca direct proportional cu numarul de membrii care vor adera la aceasta asociatie.
Daca interesele comune vor fi mai importante decat cele individuale sunt convins ca A.P.I.D.A.V creste si o sa aiba un cuvant greu de spus in intiativele legislative.
Asa ca nu ezitati ... :D .

P.S. pot adera (ma repet) atat persoane juridice (societati comerciale din domeniu - importatori, magazine, armurieri-ma refer la atelierele de reparat armament) cat si asociatii (A.N.C.A. si A.N.D.A.), cluburi sportive si persoane fizice.


Joi Mai 29, 2014 8:17 am
Profil Trimiteţi mesaj privat
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Răspunde la subiect   [ 8 mesaje ] 

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 5 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  

>

cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.


Webdesign
Webdesign
Translation/Traducere: phpBB România