Vizualizare mesaje fără răspuns | Vizualizare subiecte active Acum este Mar Noi 19, 2019 8:22 am



Răspunde la subiect  [ 41 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul
Slanina-metode de preparare 
Autor Mesaj
Avatar utilizator
Moderator
Moderator

Status: Neconectat
Membru din: Joi Dec 06, 2007 10:44 pm
Mesaje: 5369
Localitate: vn
Mesaj Slanina-metode de preparare
As dori sa impartasim metodele de preparare (pas cu pas) a slaninei fie de mistret ,fie de porc .Deasemeni,nu ar fi rau sa spunem si cum/unde o pastram.


Lun Mar 11, 2013 10:35 pm
Profil Trimiteţi mesaj privat YIM
Avatar utilizator
Moderator
Moderator

Status: Neconectat
Membru din: Dum Mai 18, 2008 4:54 pm
Mesaje: 6926
Localitate: Focsani
Mesaj Re: Slanina-metode de preparare
Ce-ţi pasă?
N-ai voie... ;D

_________________
Blaser R93 8x57 IS
Heym 222/16
Suzuky Samurai


Lun Mar 11, 2013 10:47 pm
Profil Trimiteţi mesaj privat
Avatar utilizator
Moderator
Moderator

Status: Neconectat
Membru din: Joi Dec 06, 2007 10:44 pm
Mesaje: 5369
Localitate: vn
Mesaj Re: Slanina-metode de preparare
ventura scrie:
Ce-ţi pasă?
N-ai voie... ;D


Macar pe net..............daca in farfurie nu se poate ;)


Lun Mar 11, 2013 10:52 pm
Profil Trimiteţi mesaj privat YIM
Membru activ
Membru activ

Status: Neconectat
Membru din: Sâm Mar 26, 2011 12:34 am
Mesaje: 259
Localitate: montreal-simleu
Mesaj Re: Slanina-metode de preparare
Saramura la uscat un pic si pe urma la fum ., si bine inteles in pod la grinda


Mar Mar 12, 2013 2:58 am
Profil Trimiteţi mesaj privat
Avatar utilizator
Membru de onoare
Membru de onoare

Status: Neconectat
Membru din: Mar Apr 15, 2008 10:30 am
Mesaje: 10066
Localitate: Piatra Neamt
Mesaj Re: Slanina-metode de preparare
Am mancat la cineva fiarta in moare de varza si apoi afumata.

_________________
"Iubeste si ocroteste cu toata fiinta ta natura."
In memoriam Mosul


Mar Mar 12, 2013 8:16 am
Profil Trimiteţi mesaj privat YIM
Avatar utilizator
Moderator
Moderator

Status: Neconectat
Membru din: Dum Mai 18, 2008 4:54 pm
Mesaje: 6926
Localitate: Focsani
Mesaj Re: Slanina-metode de preparare
Şi eu am mai făcut aşa. Am amstecat zeama de varză cu vin, piper boabe, cimbru, dafin şi am fiert până s-a inmuiat soricul .

_________________
Blaser R93 8x57 IS
Heym 222/16
Suzuky Samurai


Mar Mar 12, 2013 8:34 am
Profil Trimiteţi mesaj privat
Avatar utilizator
Membru de onoare
Membru de onoare

Status: Neconectat
Membru din: Mar Apr 15, 2008 10:30 am
Mesaje: 10066
Localitate: Piatra Neamt
Mesaj Re: Slanina-metode de preparare
La oala de presiune sau normal?

_________________
"Iubeste si ocroteste cu toata fiinta ta natura."
In memoriam Mosul


Mar Mar 12, 2013 8:59 am
Profil Trimiteţi mesaj privat YIM
Avatar utilizator
Membru important
Membru important

Status: Neconectat
Membru din: Lun Sep 22, 2008 11:02 am
Mesaje: 376
Localitate: Moreni
Mesaj Re: Slanina-metode de preparare
Eu procedez astfel:
Se face o saramura, concentratia de sare se determina punand un ou crud in ea, cand acesta pluteste, concentratia de sare este buna. Se toaca usturoi, cantitatea acestuia se apreciaza in functie de cat de mult vrei sa aiba gust de usturoi.Eu pun cat de mult (pt. ca imi place gustul ;) ). Dupa trei saptamani de tinut la rece se scoate la zvantat, fumul si boiaua sunt obtionale. Dupa aceste operatii, eu o pastrez in congelator.


Mar Mar 12, 2013 9:25 am
Profil Trimiteţi mesaj privat
Avatar utilizator
Membru important
Membru important

Status: Neconectat
Membru din: Mar Noi 03, 2009 12:27 pm
Mesaje: 907
Localitate: Vilcanesti-Prahova
Mesaj Re: Slanina-metode de preparare
Fierb sunca(de preferat falcile) in zeama de varza in care pun boabe de piper si foi de dafin.Cand este fiarta,o scot si o las cateva minute sa se scurga,apoi ii dau cu boia (dulce sau iute) si cu un strat de mujdei de usturoi...


Mar Mar 12, 2013 9:50 am
Profil Trimiteţi mesaj privat
Avatar utilizator
Moderator
Moderator

Status: Neconectat
Membru din: Dum Mai 18, 2008 4:54 pm
Mesaje: 6926
Localitate: Focsani
Mesaj Re: Slanina-metode de preparare
Scorpion scrie:
La oala de presiune sau normal?

Normal.
Eu o fierb afara in ceaun, ca merge mai repede.
Poti afuma ulterior sau nu...
Daca nu afumi, o lasi 1 zi la scurs si apoi in congelator cu ea...

_________________
Blaser R93 8x57 IS
Heym 222/16
Suzuky Samurai


Mar Mar 12, 2013 12:53 pm
Profil Trimiteţi mesaj privat
Membru nou
Membru nou

Status: Neconectat
Membru din: Dum Feb 14, 2010 9:58 am
Mesaje: 56
Mesaj Re: Slanina-metode de preparare
Slanina de pe spate si burta se taie bucati de circa 1-2 m patrati in functie de porc.
Se presara din belsug cu sare grunjoasa inclusiv pe lateral, se asaza una peste alta pe o masa la rece sa mai iasa din apa si sa isi traga sare cata are nevoie. Dupa 6 zile se elimina surplusu de sare si se pune la fum.
Fum rece de stejar sau fag. eu folosesc rumegus pus intr-o galeata peste cativa carbuni.
Dupa cateva zile spre o saptamana de fum(in functie si de temperatura de afara) e gata.
Eu o pastraz in camara si peste vara atarnata, nu are probleme doar ca se intareste soricul.


Mar Mar 12, 2013 1:25 pm
Profil Trimiteţi mesaj privat
Avatar utilizator
Membru de onoare
Membru de onoare

Status: Neconectat
Membru din: Vin Oct 30, 2009 3:10 pm
Mesaje: 1139
Localitate: Rm.Valcea
Mesaj Re: Slanina-metode de preparare
@montaniardu

Ce vanezi tu de scoti sunci de 1-2 m patrati?


Mar Mar 12, 2013 2:50 pm
Profil Trimiteţi mesaj privat
Avatar utilizator
Membru important
Membru important

Status: Neconectat
Membru din: Mar Noi 03, 2009 12:27 pm
Mesaje: 907
Localitate: Vilcanesti-Prahova
Mesaj Re: Slanina-metode de preparare
Ciprian scrie:
@montaniardu

Ce vanezi tu de scoti sunci de 1-2 m patrati?


Ciprian,banuiesc ca se refera la porcul domestic...altfel daca ar fi sunca de mistret,doar presarata cu sare si afumata,ne-ar trebui placa dentara. ;DCat priveste dimensiunea bucatii,poate sa mai taie din ea si sa o faca de 20 cm/10 cm.


Mar Mar 12, 2013 2:58 pm
Profil Trimiteţi mesaj privat
Membru activ
Membru activ

Status: Neconectat
Membru din: Sâm Mar 26, 2011 12:34 am
Mesaje: 259
Localitate: montreal-simleu
Mesaj Re: Slanina-metode de preparare
ventura scrie:
Şi eu am mai făcut aşa. Am amstecat zeama de varză cu vin, piper boabe, cimbru, dafin şi am fiert până s-a inmuiat soricul .

Aici la ce slanina te referi si care bucati caci pare interesant ? multumesc


Mar Mar 12, 2013 3:07 pm
Profil Trimiteţi mesaj privat
Avatar utilizator
Moderator
Moderator

Status: Neconectat
Membru din: Dum Mai 18, 2008 4:54 pm
Mesaje: 6926
Localitate: Focsani
Mesaj Re: Slanina-metode de preparare
Cele foarte subtiri( pe care le rulez suluri de marimea unui parizer, apoi le leg).
Dupa fierbere si racire isi pastreaza forma de rulada.
Ori cele foarte groase, pe care de multe ori le scot cu tot cu coasta, iar afumatul traditional nu le patrunde....

_________________
Blaser R93 8x57 IS
Heym 222/16
Suzuky Samurai


Mar Mar 12, 2013 3:10 pm
Profil Trimiteţi mesaj privat
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Răspunde la subiect   [ 41 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 12 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  

>

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.


Webdesign
Webdesign
Translation/Traducere: phpBB România